BLOG

A Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium könyvtárának blogja volt

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rovatok

2008.10.22. 11:56 Petri Ágnes

Bevezető

 Kedves Olvasó!
Ezennel megnyitjuk ezt az információs csatornát, hogy naprakészen tájékoztathassunk Benneteket az iskolai könyvtárról, és az itt történő eseményekről. A blog létrejöttét többek között az indokolja, hogy beneveztünk egy honlap-készítő versenyre, (lsd. Pályázati felhívás) amelynek egyik feltétele, hogy legyen egy interaktív tájékoztató fórumunk is, amelyre Ti is írhattok a „Hozzászólás” rovatban. A blog indítható az iskola honlapjáról: www.tamasi.sulinet.hu (könyvtár), de a tamasikonyvtar.blog.hu oldalról is.
Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete ( IASL) és a Könyvtárostanárok Egyesülete által meghirdetett pályázatra az újonnan szerkesztett könyvtári oldallal készülünk. Ha szörfölgettek a megújult iskolai honlapon, láthatjátok, hogy a könyvtár egyre több híranyaggal bővül, frissül Gogó, azaz Domokos Gergő (12. b oszt. tan.) jóvoltából, aki gigászi küzdelmet folytat, abban az információs áradatban, amit rázúdítok. Úgy tervezzük, hogy a statikus, állandósult adatokról a honlapról tájékozódhattok, míg az újdonságokat, a legfrissebb, naprakész nóvumokat a blogról lehet majd megtudni. Ezt a sémát (www.blog.hu) Bánszki Kristóffal (10. a oszt. tan.) együtt választottuk, közös ízlésünknek megfelelően. Elkészült az új könyvtári logónk is, amelyet Jurik Laci ötlete és terve alapján Kiss Virág alkotott meg. Azt, hogy milyen szöveg kerül fel az oldalra Lakatos Carmen (12. a. oszt. tan.) fogja koordinálni.

A honlap szerkesztésénél azt a sémát követtük, hogy  bal oldalon, a függőlegesen elhelyezett tartalomban inkább az olvasók számára közlünk információkat, míg a fent lévő, a vízsszintes menüsorban  a szakmai anyagokat közöljük, amit a kollegáknak, pedgagógusoknak, könyvtárostanároknak szeretnénk eljuttatni.

 

 

  Aki mostanában járt a könyvtárban láthatta és tapasztalhatta, hogy - átépítés miatt -"félárbocon" üzemel a könyvtár. Könyvállományunk 95 %-a dobozokban vár jobb sorsára, hogy egyszer csak ismét az olvasó kezébe kerülhessen. Ez egyelőre várat magára, mert a könyvek legközelebb már csak az új épületben fognak a polcokon díszelegni. Addig is, hogy könyvtár továbbra is fontos szerepet játsszon az iskolai életetekben, és ne feledkezzünk meg egymásról, szeretnénk ezt az interaktív távkapcsolatot ilyen formában ápolni. Írjátok meg véleményeiteket, kérdéseiteket a honlapról vagy a blogról! Közhasznú észrevételeitekkel gyarapítsátok, színesítsétek a könyvtár életét! Böngészhettek a könyvtár online katalógusában, így tájékozódhattok arról, hogy milyen könyvek vannak az állományunkban! Bízom benne, hogy éltek az információcserének ezzel az újszerű, általatok is kedvelt lehetőségével, és működni fog ez az oldal. 

 

Szeretettel:  Ági néni


 

                                                        
  

·           
                                                                                  
                                                                          
                                                                              
                    
                                              

  

 

2 komment

Címkék: a bevezető


A bejegyzés trackback címe:

https://tamasikonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr16726236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Findu 2008.11.11. 16:01:29

Nagyon örülünk, hogy elindult a blog, mert bár a könvytár állománya pillanatnyilag "megfogyva bár, de törve nem" használható, így mégis első kézből értesülhetünk az új könyvekről, hírekről.

12. A 2008.11.11. 16:05:56

Nagyon jó ötlet a blog! Írjatok ti is, hogy minél több érdekesség fent legyen!
süti beállítások módosítása